Newsletter

Sign up for our newsletter

Sign up for our newsletter by filling in these fields. You’ll receive our newsletter in your email soon.

Succesvolle eerste NEO Baits Commercial Cup!

By | NEO Baits Commercial Cup | No Comments

De sfeer was om door een ringetje te halen

De sfeer was om door een ringetje te halen.

Op zaterdag 19 september is het eindelijk zo ver; de lang verwachte NEO Baits Commercial Cup gaat van start. Veel deelnemers hebben zich al maanden van tevoren ingeschreven; de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor deze prestigieuze wedstrijd, die gevist wordt op Vijver 1 van Visvijvers de Biesbosch.

Zuinig voeren en secuur vissen

 

Gedurende de ochtend zijn er hier en daar wat verbeten gezichten te zien, de vis is duidelijk nog niet los op alle stekken en het duurt soms lang voordat de eerste karper binnen is. Toch blijken een paar stekken vanaf het startschot wel degelijk productief te zijn; het zijn voornamelijk de vissers aan de overzijde van de vijver die regelmatig een karper van rond een kilo het net in weten te krijgen. Jan Zekveld is een van die goed vangende vissers en hij verschalkt voor de middagpauze al aardig wat mooie spiegel- en schubkarpertjes. Zijn buurman Sergio Tempelman is ook erg goed bezig en mede door een graskarper van 6 kilogram doet hij niet veel onder voor Jan; het gaat nog een spannend middagje worden!

Niet relaxen. Vissen is soms erg hard werken!

 

Gedurende de middagpauze wordt de innerlijke mens voorzien van een lekkere lunch en het moet gezegd worden; zowel de lunch als het uitgebreide diner na de wedstrijd zijn tot in de puntjes verzorgd, waarvoor hartelijk dank aan het team van de Biesbosch!

Het eten en de bediening waren geweldig

Verwoede strijd

Dat iedereen er zin in heeft, blijkt wel als iedereen om 13.00 uur al, een half uur te vroeg, weer startklaar op zijn kist zit. Het weer is inmiddels wat opgeknapt en het zonnetje breekt door. Dat heeft direct effect op de vangsten; vooral aan de overzijde trekt de ene na de andere karper het elastiek uit de toppen! Kanonnen Jan Zekveld en Sergio Tempelman zijn in een verwoede strijd verwikkeld. Helaas wordt er regelmatig een vis verspeeld, door vrijwel alle deelnemers overigens. Vooral wanneer het dan een groter exemplaar betreft, wordt er tamelijk emotioneel gereageerd; de spanning stijgt naar een hoogtepunt!

Segio zit jan Zekved op de hielen

 

Dode madengeheim

Tot op de laatste seconde wordt er volop vis gevangen, sommige deelnemers vangen in het laatste kwartier zelfs net zoveel als gedurende de hele wedstrijddag. Ook Jan en Sergio blijven maar vissen het net in trekken; wie gaat er straks met de hoofdprijs van 250,- euro en eeuwige roem naar huis?! Vol spanning wordt de weging gevolgd. Het blijkt dat niemand meer dan 20 kg vis in het leefnet heeft zitten, behalve… juist ja, Jan en Sergio!

Al snel verschijnt er een brede smile op Jans gezicht; de weegschaal van zijn concurrent stokt bij 24.300 gram, terwijl hij zelf maar liefst 27.800 gram bij elkaar gevist heeft, waarmee hij glorieus winnaar is dus!

Psst, niet verder vertellen over mijn NEO Baits pellets en dode maden he...

Zijn tactiek? Jan vist sinds kort naar volle tevredenheid met de producten van NEO Baits, maar hij wil nog wel zijn ‘geheim’ van deze dag verklappen: “Ik heb vanaf het begin uiterst secuur en scherp gevist, dun lijntje, haakmaatje 16 – 18 en niet teveel voeren. Verder zou het best kunnen dat de dode maden vandaag de doorslag hebben gegeven…”

Jan Zekveld wint de eerste NEO Baits Commercial Cup!

 

In totaal zijn er vandaag 220 vissen gevangen, met een totaalgewicht van 219 kilogram. De top drie (met een gedeelde 3e plaats):

 

 1. Jan Zekveld 27.800 gram
 2. Sergio Tempelman 24.300 gram
 3. Edwin de Groot 19.900 gram
 4. Gert-Jan de Bekker 19.900 gram

 

1 Jan Zekveld 2 Sergio Tempelman en gedeeld 3e Edwin de Groot en Gert Jan de Bekker

Hierbij willen wij graag alle deelnemers bedanken en natuurlijk feliciteren wij Jan Zekveld van harte met de overwinning van de allereerste NEO Baits Commercial Cup!

Alle deelnemers van de NEO Baits Commercial Cupp hartelijk bedankt en tot de volgende editie!Veel belangstellling voor de gloednieuwe Feed Eggs van NEO BaitsSpanning voor de wegingNiet moeilijk om vandaag een actiefoto van Jan Zekveld te makenJan Zekveld gaat er verdiend met de hoofdprijs vandoorHet gemiddelde gewicht ligt rond de 1 kilogramEen van de vele van vandaagDE NEO Baits Commercial Cup werd gevist bij Visvijvers de BiesboschEr wordt opvallend veel met (NEO Baits) pellets gevist vandaagDe hele dag door actie bij Jan ZekveldEen van de vele vissendie helaas op het nippertje ontsnaptenAlle deelnemers van de NEO Baits Commercial Cupp hartelijk bedankt en tot de volgende editie!De allereerste NEO Baits Commercial Cup